Fethiye Kayaköy'de tatil keyfi

Fethiye Kayaköy'de tatil keyfi | BirebirvillaFethiye Kayaköy'de tatil keyfi

Fethiye Kayaköy'de tatil keyfi

Teke Yarımadası’nda bulunan Likya uygarlığının bir parçasıdır Karmylassos. MÖ 3000’lere dayanan geçmişini köyün baktığı geniş düzlükte yer alan lahit ve kaya mezarlarından anlayabilirsiniz. Antik dönemde Telmessos olarak bilinen Fethiye’nin 8km güneyinde yer alan köy, Likya kalıntılarının üzerine 19. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilmiş. Köyde şapel, okul gibi yaşam standartlarında yapılar da bulunuyormuş. Köyde ağırlıklı olarak Rumlar yaşıyormuş. Rumlar bu köyü Levissi derken, Türkler ise Taşlıköy diyormuş.

Kayaköy, bir tepenin yamacına kurulmuş tarihi bir yerleşim alanı. Rumlar döneminden kalma bu köy, 1923 yılındaki mübadele ile birlikte terkedilmiş ve burada Türkler yaşamaya başlamış. Ancak Türklerin buraya alışamaması üzerine yurdun farklı yerlerine göçler yapılmış ve köy kaderine terkedilmiş. 1957 Fethiye Depremi ile köy çok hasar görmüş ve bir daha da onarılmamış. Kayaköy’ü ziyaret ettiğinizde bir hayalet şehirde dolaşıyormuş hissine kapılıyorsunuz. Evlerin hüzünlü duruşları bizi en çok etkileyen şey olmuştu.

19. yüzyılın ortalarına doğru köyün nüfusu 2000 civarındaymış, fakat 20. yüzyılda dışarıdan gelenlerle birlikte doğal olarak köy nüfusu da artış göstermiş. Köy, geçimini bağcılık, tütüncülük ve şarap üretiminin yanısıra ticaret ve zaanat ile sağlarmış.

Fethiye’yi ve Ölüdeniz’i ziyarete gelenlerin ilgisini çeken Kayaköy evlerinin sokakları gezilebiliyor. Sokaklar taşlardan yapılmış, yukarı doğru geniş basamaklar var.

Köyün popüler kültüre de yansıması olmuş. Avusturyalı aktör Russell Crowe, Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan ile birlikte oynadığı The Water Diviner (Son Umut) adlı filmin son sahnelerini kayaköy’de çekmiş. Kayaköy, UNESCO tarafından Dünya Dostluk ve Barış Köyü olarak kabul ediliyor.

 Bozulmamış tarihi dokusu sessiz ve huzurlu yapısı ile harika bir tatil keyfi için ilk seçeneklerden biri olacaktır Kayaköy. Sizde  Fethiye kiralık villa  seçeneklerinden Kayaköy'de bulunan villalarımızda kalabilir ve tatilin keyfine varabilirsiniz. Balayı çiftlerimiz ve şehir gürültüsünden uzak rahat bir tatil geçirmek isteyen aileler için Fethiye Kayaköy'de Villa kiralamak son derece doğru bir tercihdir. Kayaköy doğasıyla ve yapısıyla tam bir köy hayatı sunmaktadır. Sabah yatağınızdan kuş sesleriyle uyanmak daha sonrasında doğa yürüyüşü yaparak güne pozitif enerjiyle başlayabilirsiniz. Sizde Kayaköy’ün eşsiz güzelliklerinin tadına varmak için sitemiz aracılığıyla Fethiye  Kayaköy'de Villa kiralayıp güvenli ve sorunsuz konaklama yapabilirsiniz.

BUNU PAYLAŞ
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Favorilerim

XMüşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Elektrik Ücreti0
  • Temizlik Ücreti0
  • Toplam0
  • Ön Ödeme0
  • Girişte Nakit Ödenecek0
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış